Inte helt nöjd...


Han va inte helt nöjd. Tim alltså. Det var något konstigt påhitt som matte fått för sig, ska jag gå runt med de här på ryggen? Varför ska jag göra det? Och varför slipper Zack?

 Tittar man noga på bilderna ser man att han tänker så... Men jag tyckte att det var fantastiskt bra och att han var väldigt fin i sina Alpha Dog Pack-väskor ifrån Granite Gear! Det ska definitivt bli fler promenader med dem så att han klarar av att gå på fjällvandring sen.

Tveksamheten hos Tim går nog över när han vänjer sig vid att ha något på ryggen. Han har gått väldigt lite i sele det sista och han är inte van att han något på ryggen så som det blir med väskorna. Igår var väskorna packade med två små handdukar för att få lite utfyllnad i dem. Det funkade bra och jag tror att det var lagom att börja så.


/J


Kontraster


Igårkväll när jag var på väg hem från jobbet slogs jag över hur fint Göteborg är. Jag ville bara åka upp och sätta mig på Ramberget och njuta. Njuta över att det är sommar och att det var uppehåll. En ganska grå himmel med solen som lyste igenom lite grand, mest ut mot havet. Det var så fint och jag var så glad över att jag fick vara där just då. Känslan satt i när jag var ute med hundarna och jag förundrades över alla de där vanliga sakerna som jag ser varje dag.

Sen idag vaknade jag upp till ett helt annat Göteborg. Ett Göteborg som bestämmt sig för att visa sig från sin gråa, regniga och något kyliga sida. Det var en enorm kontrast på hur samma promenadslinga kan upplevas.

Kontraster är det även i stickprojektet just nu. En mössa med två färger, blått och vitt. Det var lite klurigt innan jag fick rätt på hur jag skulle hantera två trådar, men nu bara rinner det på. Det känns otroligt skönt att se hur mönstret växer fram och hur bra färgerna blir.
Kort kommer så snart jag tagit tag i mig själv och letat upp en kamera. Det enda är just att jag behöver köpa en ny och jag vet inte vilken...

/J


Balansgång


Det har varit en ganska turbulent tid det sista. Något som gjort att jag inte känner mig helt i fas och det påverkar folk runtomkring mig. Inte för att jag vill det utan för att det bara gör det. Jag hoppas bara att allt ska kunna lugna ner sig lite nu och att jag ska få mer tid över till annat än jobb. Även om jag hinner med en del annat också så har det varit mycket jobb och jag känner mig just nu ganska trött. Inte hopplöst trött, mest att jag borde kanske sova någon mer timme på natten. Tyvärr är det ju bara så många andra saker som jag vill hinna med på kvällarna; laga mat, träna, hundarna, sticka och umgås med A. Tur att det går att kombinera några av dem!
Stor del av min tid går alltså ut på att gå balansgång nu.

Helgen har varit väldigt effektiv och det har hänt mycket anser jag, sen tror jag inte att A håller med mig. I går firade Tina sin födelsedag (Grattis en gång till!) och då bjöds hon på tårta och paket. Idag var Hannes och Jenny på besök och åt brunch, en mycket trevlig brunch! Sen var det dags för A att bege sig mot scoutläger.

När han väl åkt blev det sådär jobbigt tyst och tomt här hemma. Hundarna var inte mycket till sällskap just då och det känns fortfarande lite sådär. Antar att jag snart kommer vänja mig igen, men det är länge sen jag var ensam så här länge som det ändå kommer att bli.

Kvällen har alltså gått ut på att skingra tankarna. Jag har hunnit igenom två Harry Potter-filmer (ettan och tvåan), lagat mat till mig. Sytt i knappen som saknades på min senaste kofta och stickat en del på min fina mössa! Jag tycker att den är så fin! Nu hoppas jag bara att den passar när jag väl är klar. Helst att jag får plats med foder i den också så att jag kan få den vindtät.


/J

Regnbåge


Har ikväll haft sällskap av en regnbåge utanför fönstret, en kopp te på bordet, stickning i mina händer och en ny ljudanläggning. En väldig mix, men det har på det stora hela bidragit till en fin avslutning på dagen. En ännu finare för att jag har sällskap av en väldigt fin pojke som tar hand om mig när jag sitter här och snörvlar.
Helgen skulle ha inneburit en massa jobb, för nu äntligen är lagret på plats på nya stället! Fast för min del har helgen mest inneburit en förkylning som gjort mig matt och orkeslös. Imorgon behöver jag dock visa mig på jobbet redan klockan sex på morgonen. Det är bara till att hoppas på det bästa och inse att det finns många begränsningar för mig. Så här illa brukar det ju inte vara med två allvarliga förkylningar på rad, bara någon vecka mellan.

Förkylningen för ju något bra med sig, jag stickar väldigt mycket mer nu. Jag har fått klar en kofta (okej då... Det saknas en knapp) och jag har stickat fina varma inneskor. Inte de som jag visade upp senast utan ett par andra. Sen har jag även påbörjat ett nytt stort projekt i form av ytterligare en kofta. En sommarkofta som kommer kräva mycket framochtillbaka stickande men som kommer kunna ge mycket värme när den är klar. Koftan stickas med två trådar och det är en ny upplevelse, även om det inte var så svårt.

Nej, nu väntar sängen tröttheten är påfallande tydlig. Till och med hundarna är trötta efter att ha tillbringat en eftermiddag i Utby med en katt som studerade dem och undrade vad som fått dem att ta sig in på hennes domäner.


/J

RSS 2.0