Solen lyser

Påskhelgen ägnas åt att ladda om, till att samla ihop krafter för att börja om. På tisdag så blir det en tuff start på jobbet, inbillar jag mig iallafall. Även om jag tror att jag kommer fixa det så är jag ändå nervös. Nervös. Inte stressad. Det är viktigt att påpeka. Visst har det varit några stressiga veckor, men nu känns det inte stressigt längre. Nu är alla besluten fattade och stora steg tagna. Jag vill tro och hoppas att det är steg i rätt riktning. Det är något som jag kommer få reda på och just nu är det inte mycket som jag kan göra åt det.

Våren har verkligen kommit hit, idag var det nästan sommarvärme! Men det är inte bara våren och solen som värmer mitt hjärta just nu. Det är härligt att få känna längtan efter någon, att le vid tanken av någon, att få känna några fjärilar i magen!
Denna någon är just nu bortrest. Och när vi pratade innan idag så fick jag höra att det bästa med resan än så länge är de små brev som jag skrev ihop och skickade med. Något som gjorde mig extra extra glad. Jag känner tacksamhet för att jag fått träffa någon och för att mitt liv verkligen kan visa sig från en helt annan sida än tidigare.


/J

Klart!

Äntligen är det klart! Koftan är färdigstickad, allt är fixat och trixat klart med jobbet, Zack är vaccinerad och medicinerad och jag har hunnit att landa lite mer än sist. Kanske ska ta en bit i taget och inte allt samtidigt.

I söndags blev koftan färdigstickad, äntligen! Innan det kommer bild på den ska den däremot blockas och sys ihop. Mycket spännande! Fast det var verkligen lite trixande att få koftan färdigstickad. Jag hade köpt lite för lite garn och fick lite egenhändigt hitta på annat med armarna. sticka klart ena armen, sticka nästa, inse att garnet inte räcker, repa upp lite av den första, sticka klart den andra och sen äntligen sticka klart den första. Jag tror att jag kommer vara mer nöjd med de armar som jag gjort till koftan än orginalarmarna, väldigt positivt.
På stickfronten är jag redan på och sticka på nästa projekt, ett mycket mindre, mycket snabbare och egentligen alldeles för varmt för årstiden. Fast tar det nästan fyra månader att sticka en kofta så kan det vara bra med något mindre!

Jobbmässigt så har jag sagt upp mig och slutar redan på torsdag. Jag tror verkligen att jag tagit rätt beslut att byta jobb och chefen har bevisat det för mig flera gånger om både innan jag sa upp mig och ännu fler efter. Dessutom får jag på omvägar veta att andra på SCT inte tycker att jag gör något. Vilket kanske är en sanning denna vecka, men innan??
Ovanpå detta har jag ett litet dilemma... Mitt triumfkort, ska det gå vidare och landa i händerna på ledningen, ska det gå vidare till någon som jag vet kämpar mer för att rätta till allt enligt mig, eller ska jag hålla hårt på det och inte lämna vidare det alls? Några dagar till har jag på mig innan jag behöver veta, tur är väl det!


 

 


Zack däremot haltar och jag ser att han har ont. Han har haft ont länge, men det syns mer att han blir tagen av de tabletterna han får nu. Orken tar slut fort och han är trött, trött på promenaderna. Fast, ser han ett rådjur, en katt, en annan hund eller någon som han känner så glömmer han genast detta och kan hoppa och studsa precis som innan. Problemet är väl bara att han får mer ont av att hoppa och studsa. Fast när man ser på bilden så ser han itne så betagen ut av det hela. Bilderna är tagna vid mossen i förrgårkväll. Det var alldeles stilla och tyst. En härlig solnedgång som bjöd på en härlig stilla stund. Vägen dit kantades av vitsippor och träd som har stora, stora knoppar för sina löv. Den här tiden på året är underbar!

/JWaaaaaaahhhh!!!

Så har hela dagen känts. Kalabalik inom mig och jag har inte vetat vart jag ska ta vägen. Men nu är allt gjort, datum bestämt och färdig diskuterat. Så om en och en halv vecka gör jag min sista arbetsdag på mitt gamla jobb och efter påsk börjar jag på mitt nya. Spännande värre! Jag kan ändå inte låta bli att tänka på hur fort det har gått. Det är mindre än två veckor sen jag ansökte om jobbet och nu sitter jag med längsta stråt. Dessutom sitter jag med längsta stråt av de 150 som lämnade in ansökan till jobbet. Nu blir det till att landa och ladda om.

Landa är inte lätt idag. Promenaden i regnet i eftermiddags hjälpte inte. Sitta i soffan och spela hjälpte lite grand, inte så mycket som jag trodde. Nu ska jag testa att städa lite och sen en dusch, kanske att det blir bättre av det. Och att avsluta dagen med lite stickning. Målet att sticka klart koftan denna veckan vet jag ju inte om det håller, men jag ska jobba på det.

/J

Lättare axlar


Senaste tiden har präglats en del av huvudvärk och axelont. Mestadels för att den senaste månaden verkligen har gått ut på att reda ut så mycket som möjligt. Och visst har jag lyckats! Så inte nog med att våren verkligen har kommit hit, jag känner att jag inte bara står och stampar längre. Härligt!

Helgen har spenderats med alla härliga scouter ute i skogen på lördagen. Det var strålande sol och riktigt härligt väder! Lekar, korvgrillning och glada scouter. Hundarna var med och räddade så många pinnar de bara kunde ifrån vattenpölen. Sen blev det även tid över för en del solande för dem.


På kvällen så var jag och Tina och tittade på bio. Vi såg Rango, om en kameleont som identitetskrisar. Johnny Depp i huvudrollen, även om man inte ser honom så känns rollen verkligen perfekt för honom. Och om man ska betygssätta en film i hur mycket den måste kompenseras med i form av snacks, glass osv fick den fullpott. För med oss in på biosalongen hade vi vars en flaska vatten och det blev inte mycket drucket av den heller då filmen var alldeles för bra.

På stickningsfronten står det ganska still. Jag kom fram till att jag inte har tillräckligt med garn för att kunna göra så långa armar som det ska vara på koftan. Så antingen köpa mer garn eller korta ärmarna. Det blev till att göra kortare armar. Så nu hoppas jag på det bästa och får kämpa vidare för att få den klar.
Vantarna får ligga i dvala tills hösten tror jag, nu är det ändå för varmt för tjocka härliga vantar. Och jag har så mycket annat jag vill göra. Kanske att det kan komma upp lite bilder på det snart också.
/J

RSS 2.0