Oreda att reda i

Någonstans måste jag börja. Någonstans behövs allt detta redas upp. I en del fall har jag tagit små steg och i några känns det mer som jag backat. Fast på det stora hela kan jag nog ändå säga att det börjar finnas hopp. Hopp om ett ljus längre fram i tunneln.
/J

Askonsdagen

Askonsdagen, första dagen i fastan. Fastan som sen sträcker sig hela vägen fram till påskdagen. 46 dagar, fasta i 40 dagar och låta bli att fasta på söndagarna. Så säger iallafall kyrkokalendern. I den mån det nu uppmärksammas inom de protestantiska kyrkorna.

Detta år har jag dock bestämt mig för att fasta. Inte fasta i de gamla begreppen, utan fasta på ett lite nytt sätt. Under dessa 46 dagarna fram till påsk ska jag avstå från godis, snacks, sötsaker, kakor osv. Mest som en utmaning, men jag tror även att det kan göra något gott för mig nu när jag äntligen kommit igång med att träna så kan ju detta ge något mer.
Kan också tillägga att denna första dag har varit en prövning. Det började med att det bjöds på semlor på jobbet (en dag för sent då de hade missat (??!) det igår), sen blev jag uppvaktad på internationella kvinnodagen (också en dag försent) av en chaufför som gav mig choklad. Plus att jag igår fick ett fint grönt kakfat ifrån SMU, som tack för ordförandeskapet, fyllt med godis. Jag hade inte gömt undan godiset igår utan det fick jag också göra idag. Bortsett ifrån alla prövningar så har dagen gått bra och den första dagen är avklarad.
/J

Se hur det droppar från taken


Just så börjar en av de sånger som vi sjunger på kören just nu. Den inger verkligen vårkänslor (när jag för min del hinner med att lyssna och inte bara koncentrera mig på att hinna med alla noter i varje takt och alla ord till varje not). Just efter kören så känner jag mig ganska tom och samtidigt uppspelt. Det går åt en väldans massa energi som bara flödar iväg till tonerna. Skönt är det!
Det är inte bara i kören som det börjar anas vår. Även om det fortfarande ligger en hel del snö kvar här, så känns det annorlunda i luften. Hundarna har definitivt märkt av det och tycker mest att det luktar tik överallt. Och imorgon så blir Z hela 5 år!
/J

Garnet till vantarna

Så kommer här äntligen en bild på mitt fina garn (Marks och Kattens ECO ull color) till mina vantar. Jag har försökt beskriva färgen innan, men tror nog att roströd är det som beskriver den bäst. Det kan se lite skumt ut att jag stickar en remsa av rätstickning när jag säger att jag gör vantar... Men det kommer att bli mudden och se ut precis som vantarna nedan. Även om de är stickade i ett mycket grövre garn (DROPS Karisma).

Den här vantmodellen har jag tyckt varit mycket enkelt att sticka och det känns som man redan kommit en bit när det är dags att börja sticka på fyra strumpstickor. För mig är det iallafall enklare att få stickningen jämn då.
/J

Inte det som jag borde göra just nu

Nej, jag borde verkligen inte sitta här och skriva på arbetstid. Bara det att nu finns det nästan inga mer bokningar att lägga in, jag har gjort mina rapporter och det finns fortfarande inga idéer på något bra för mig att göra. Jag känner mig minst sagt överflödig. Bästa kommentaren än så länge är ändå; Du får själv leta upp arbetsuppgifter. Hur ska jag kunna göra det? Hade jag frågat om jag visste vad jag skulle göra?

Som jag kom fram till med Tina igår efter mycket bollande, att jag måste börja dra i någon tråd i mitt liv, men allt är i ett sånt virrvarr att om jag drar i något trasslar jag bara till resten ännu mer. Tiden blir nog den faktorn som kommer visa vad jag ska göra och vad som blir rätt till sist. Jag är bara otålig just nu, inte bara just nu kanske. Ännu mer nu än förut.

För att byta ämne lite. Jag började sticka ett par vantar igår kväll när jag inte kunde somna. Äntligen ska jag göra mitt andra par vantar till mig själv som jag har velat göra hela vinter. Passar bra att få dem klara nu till våren. Än så länge har jag bara gjort lite på ena mudden till en av vantarna, men de blir med oranga/roströda muddar och gröna vantar. Så är tanken iallafall... Fast det finns en liten växande idé om att göra även vantarna orange/roströda med lite gröna ränder, för jag gillade verkligen färgen! Det kommer blid sen när jag kommit lite längre än vad jag gjort just nu.
Koftan som jag håller på med jobbar jag fortfarande på. Bakstycket är färdigt och ena framstycket. Det var bara lite för mycket räknande och pillande för att sticka på koftan sent igårkväll... Den ska nog bli klar snart den med. Inte för att jag har så mycket tid över denna veckan, men det finns ju en helg iallafall.

/J


RSS 2.0