Testar


Jag testar på en ny blogg, den finns här.

/J

Motivation?

Det är verkligen inte det lättaste att hitta just nu. Jag känner mig duktig som faktiskt gör saker varje dag och inte bara sover bort tiden, eller hamnar vid datorn spelandes. Tid har jag ju fått lite i överflöd eftersom DHL inte ville att jag kom tillbaka efter semestern. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det, men helt okej känns det inte. På det stora hela så saknar jag inte just det jobbet, men det är klart att jag vill jobba. Ändå tar det emot att sätta mig och skriva ansökningar. Jag kan inte riktigt förklara varför, det kanske är just tid jag behöver.

Några som är toknöjda över att jag är hemma är ju Tim och Zack. Massa mys med matte! Dessutom så får man roliga promenader, både i ösregn (fast att mattes stövel läcker) och i blåst och i det underbara gråa höstvädret som Göteborg bjuder på.

I måndags var jag på scout för första gången på evigheter. Det kändes bra att vara där, men jag var också helt slut efteråt. Troligtvis för att jag är ganska ovan vid det. Imorgon väntar ledarupptakt i Kungälv på kvällen, om nu inte min förkylning stoppar mig. Sen till helgen blir det kanothajk. Spännande!

Jag skulle faktiskt vilja tillbringa mer tid ute, även om det är grå-trist-höstväder. Frågan är bara varför jag inte gör det. Just nu är det ju inget som stoppar mig. Men idag har jag ju rensat skafferiet istället och igår så tvättade jag nästan hela dagen. Imorgon då? Nja... Jo, efter att jag har skrivit jobbansökan. Då får det bli utflykt med nyponsoppa med i termos. För just nyponsoppa bjöd skafferiet mer än gärna på.

/J

Mer från vandringen

Jag vill vandra igen! Så enkelt är det. Livet blir rätt enkelt när det rör sig om att gå ungefär en mil om dagen, äta mat längs med vägen, komma fram till målet, laga lite mer mat, kanske göra upp en brasa och sist på kvällen krypa ner i sin sovsäck, helt nöjd med dagen. Vi vandrade inte så pass hårt att vi blev super trötta av det, utan allt gick i väldigt maklig takt. Ett alldeles lagom tempo för att hinna med de skiftningarna i landskapet som vi gick igenom.

Sträckan som vi gick var väldigt varierande när det kommer till landskapet, vi började med att gå över Vålån och därefter komma in i sankmark. Det tog en stund, sen insåg vi att vi följde fel led. Vi gick på vinterleden som ledde oss rakt ut över myren istället för på sommarleden där någon så snällt lagt ut spångar att gå på. Efter det lilla missödet, redan bara en halvtimme in på första dagen så var iallafall allt vandring underlag lättare än det.


Det är vansinnigt svårt att visa hur fantastiskt det var i bilder, men det är ändå bra mycket lättare så än att försöka beskriva det. Här ovan så är det hängbron över Vålån (som jag var väldigt rädd att gå över höjdrädd som jag är), en slingrande stig nerför Vålåsen som leder ut över mer myrmark, sen är det jag med all min packning och Tim med sina väskor och till sist en fin utsiktsbild när vi hade tagit oss mer än halvvägs den första dagen.

När vi kom fram till Lunndörrstugorna hade det börjat blåsa en del och vi var ganska trötta och slitna. Det blev lite soppa och knäckebröd, Tim hade gärna ätit upp alltihop om jag hade tillåtit honom. Sen började sökandet efter en tältplats som var någorlunda i lä. Det var enklare sagt än hittat. Till sist så slog vi upp tältet precis på gaveln av en av stugorna. Fastän stugan skyddade otroligt ifrån blåsen kändes det flera gånger under natten som att tältet höll på att blåsa bort. Det blev inte mycket sömn för mig, även om de andra sov gott bredvid mig.


Vattenbilden hoppas jag att ni kan se det komiska med. Jag skrattade i alla fall gott när jag fick se den vid strandkanten. Sen har vi Tim som inte alltid verkade förstå att han hade väskor på sig. Det var ju ingen konst att hamna på rygg med dem på sig, men sen växtra paniken snabbt när han inte kom runt igen. Han bjöd oss på en del goda skratt där han låg på rygg och kämpade.

Andra dagen så fortsatte vandringen uppåt till att börja med och sen över kalfjället. Vegetationen blev lägre och lägre för att till sist nästan försvinna helt. De björkar som växte där kämpade sig fast och det gick att se hur vindpinade de var. Vi fick vada över en bäck/fors/å, det var kallt om tårna. Fast förvånande nog så frös jag inte direkt, utan snarare förlorade känseln på en gång och sen var jag mest fokuserad på att inte ramla i det forsande vattnet med all min packning. Värmen kom tillbaka till tårna otroligt fort när vi väl var över och satte på strumporna igen.


Målet för dagen var först Isdalen, men det gick lite väl fort att ta sig dit, så vi fortsatte ett par kilometer till till Grönvallen. Grönvallen låg återigen inne i skogen och skiftningen ifrån kalfjället ner i dalen och sen in i skogen gick väldigt fort, men den var otroligt tydlig. Jag tyckte det var häftigt att se hur naturen kan dra så tydliga gränser själv. Vid Grönvallen fanns det en nödbivack och ett par kåtor. Först funderade vi på att ha tältet nära bivacken, men kom sen fram till att det var bättre på höjden där kåtorna låg. På morgonen när vi vaknade efter nattens regnväder var vi väldigt glada över att vi hade sovit på höjden. Där stigen hade gått dagen innan var det numera rätt så mycket vatten, sista bilden försöker visa detta.


Sista dagen så gick vi ifrån Grönvallen till Vallbo. Det var en ganska enkel vandring, mycket på spångar över myrar, men sista biten gick ganska mycket neråt och jag började lite smått känna av mitt högra knä. Vi hade ingen brådska och dagen bjöd på ett fantastiskt bra väder. Väl framme i Vallbo började vi fundera på hur vi skulle hämta bilen som stod i Vålådalen. Till sist så tog vi på oss packningen igen och började vandra de sex kilometerna till Vålådalen. Har man gått över en mil två dagar i rad så är ju inte sex kilometer så himla långt. De var ganska jobbiga, troligtvis mest för att vi tog oss inte tid att äta riktig lunch. Väldigt dåligt gjort av oss. Sen höjde vi tempot en aning också. Stora delar av sträckan gick längs med Vålån och det var väldigt fina vyer, tyvärr så var det många träd i vägen när man skulle försöka sig på att ta kort på dem, men vi försökte ändå.


Vandringen avslutades precis som den började, med en skräckslagen Johanna på hängbron över Vålån. Det var en fantastisk upplevelse och jag vill mer än gärna göra det igen! Nu vet jag att min rygg klarar av det, att mitt största problem var spruckna nagelband och att en liten vovve är bra mycket mer gnällig än vad jag är.


/J

Vålådalen-Lunndörren-Grönvallen-Vallbo-Vålådalen


Det är nog den längsta rubriken på ett inlägg som jag kommer att ha på länge... Den hänvisar till de ställen som Ted och jag vandrade till under vår fjällvandring i förra veckan. Och nu ska jag bjuda er på ett par av de fantastiska bilder som blev tagna. En mer ingående berättelse om själva vandringer får bli en annan dag, för just idag sitter jag med en stickning i händerna framför en brasa i öppna spisen. Mysigt värre!


Det var några av bilderna, nu väntar en kopp te till den sprakande brasan och sen väntar sängen. Jag är väldigt glad över att jag har semester just nu och får lov att njuta av allt runt om kring mig nu. Den som definitivt saknas är ju A. Han har jag inte fått träffa på över en vecka nu och det är ett par dagar till innan vi ses. Det är jobbigt, men det är tur att det finns telefoner!

/J

Varför torsdagar?


Försöker komma på varför torsdagar ska vara så jobbiga och knepiga. Det går inte. Jag vet inte varför, men jag vet att förra torsdagen också var jobbig mot mig.

Däremot så vet jag att jag har lärt mig massor sen denna perioden i fjol. Idag bad jag om hjälp för att jag kände att det var för mycket och för stressigt på jobbet. Det hade inte hänt för ett år sen, då hade jag bara begravt huvudet och fortsatt att jobba och jobba och jobba. Visst, jag kände mig fortfarande stressad, men jag var ändå lite stolt över mig själv. Tänk att det bara är lite mer än ett halvår sen som mitt liv verkligen var upp och ner och nu så är det kanske inte riktigt helt bra än, men iallafall på väg åt rätt håll.

Att livet är på väg åt rätt håll märks kanske inte alla dagar, men med lite eftertanke så känner jag ändå av att jag har en mycket högre "lägsta nivå" och en jämnare nivå också. Jag har hunnit med att grubbla mycket på det här och det är tankar som flyger igenom mitt huvud dagligen. Så har det varit den senaste tiden, jag vet att det börjar närma sig års-dag och jag vet att jag börjar närma mig semester igen. Det var ju efter semestern i fjol som jag kraschlandade. Även om jag verkligen längtar efter att vara ledig, så skräms jag av det samtidigt.

Nehe, det hjälper inte att begrava mig i tankar heller. Ska avsluta min kopp te, hänga upp tvätten och sen väntar sängen. Sov gott!

/J

RSS 2.0