Shoppingrunda


Nu börjar semestern närma sig med stormsteg och idag gav jag mig iväg på en shoppingrunda på lunchen. Det blev en lite längre lunch än en lunch egentligen är på jobbet, men det fick gå för idag. Ett besök på Fjällsport och ett på Femmans sport blev det idag. Nu tror jag att jag är klar med min utrustning, det återstår bara att faktiskt välja vad jag ska ha med mig och packa. Däremot så saknar jag fortfarande en gasolbrännare till köket och gasol... OJ! Gasol tänkte jag inte ens på idag. Får väl göra mitt bästa för att komma ihåg det också.

Hur som så tänkte jag ändå visa vad som blev inhandlat idag.


Först ut; mina Klättermusen Fenrir-byxor. Jag ville ju gärna haft en ryggsäck ifrån Kälttermusen då de har en tydligaste "gröna" profilen på friluftslivsmarknaden. Väldigt uppskattat ifrån mig. Tyvärr så gör de bara herr-ryggsäckar och de passar inte på mig iallafall. Tydligen så har de flesta tjejer liknande problem. Just därför blev jag så jätteglad när jag hittade ett par av deras byxor på rea. Att de dessutom passade mig bäst av de som jag prövade gjorde mig inte mindre glad. Snarare bara gladare!

Fast byxorna var ju inte allt som blev inhandlat idag. Det blev lite mer innan jag var klar i affärerna.


Två par strumpor i från Smart Wool, ett regnskydd till min ryggsäck, en superliten handduk till Tim, en liten visp och en underställs-tshirt. Just det, stormtändstickor också.

Välja och packa var det!

/J

Vilken dag! 2

Ja... Dagen började ju inte bra och den gick bara mot värre. Fastän jag gjorde tappra försök till att vända det.

Jag har inte fått tränat idag, som jag verkligen borde ha gjort. Jag har mer halsont än vad jag hade i morse. Huset är long gone och ett annat potensiellt hade rötskador i taket. Reservdelarna till min kamera som verkstaden måste beställa tar fem dagar på sig att komma till verkstaden, alltså är det en minimal chans att få med mig kameran till fjällen. A beslutade sig för att sova i Utby, även om det innebär att vi inte kommer att ses på hela helgen. Jag är rastlös och lite stressad. Stressen är inget bra och jag vet att det är många dagar kvar till fullkomlig vila. Kvällen har hjälpt, men inte så mycket som jag hade hoppats på. Soffan, stickning och te i sällskap av tv;n, det brukar hjälpa. Kan vara så att jag bara behöver mer av det än vad jag fått denna vecka.

Som min fina syster uttryckte sig; "Det är många saker man borde göra, men man måste må bra!" Tänkvärt och sant, hon är klok min syster!

Ska försöka mig på att sova, det är ju bara lite mer än sex timmar innan klockan ringer igen. Usch! Hemska tanke!!

/J

Vilken dag!


Börjar dagen med halsont. Fortsätter med bilköer och en lite stressad Johanna. Väl på jobbet så är fyra personer försenade, de har blockerat vår dörr med en pall och alla verkar tycka att jag har hur mycket tid som helst. Till detta så har vi blivit överbudade på huset så pass mycket att det inte är värt att försöka mer. Sen får jag höra hur andras morgon har varit och vad jag förstår så är det något i luften idag. Det ska inte var enkelt idag. Det är för många som haft en jobbig dag.

Så nu ska jag försöka vända på detta.
Jag har fått reda på att min kamera håller på att repareras, det är väldigt positivt! Då finns det hopp om att den är klar så att jag kan få med den till fjällen.
Det var en otroligt god lunchlåda som jag med mig ifrån finaste A!

Inte så mycket positivt än, men jag tror att det kommer mer!

/J

Hus!


Huset med stort H. Jag tror faktiskt det... Om vi nu får det. Än så länge finns det att titta på här.

Både A och jag känner oss mycket nöjda med hur det såg ut, hur det kändes och hur huset var planerat. Nu har vi dessutom tittat på det två gånger och andra gången kändes lika bra som den första. Visst är det småsaker som vi (en del jag och en del A) vill göra något åt, men överlag så går huset att flytta rakt in i. Det som är lite tråkigt är att tillträdet först är den första februari 2012 och det är nog svårt att flytta då den förra ägren får ett nybyggt hus då. Samtidigt så ger det något att drömma om och se framemot när det är som jobbigast mitt i vintern. Dessutom så blir det en massa planeringstid och sakletar tid. Så fint det kommer bli!

Just nu är jag supertaggad och vill bara att det ska bli klart så att jag vet om det går vägen eller inte.

/J


Tankar och idéer som flyger runt


Det finns så mycket som jag vill ska hända, så många tankar om hur det skulle kunna vara. Just nu är det dessutom ganska kul när det faktiskt börjar hända lite saker... A och jag diskuterar allt ifrån hur vi planerar vem som lagar mat vilken dag till hur vi tänker oss ett gemensamt boende. Vi har varit och tittat på ett hus, som ni redan har läst om. Sen ska vi iväg och titta på ett annat på söndag. Det är lite pirrigt och spännande!

Sen finns det ju miljoner tankar angående semestern... Ted och jag ska upp och vandra i Jämtlandsfjällen. Innan dess ska jag ha tag på en bra ryggsäck, veta vilken mat som ska med. Det börjar närma sig nu. Nervöst, spännande och roligt. Det som jag inte gillar är att min kamera troligtvis inte kommer bli lagad innan vandringen. Verkstaden gissade på två veckor, det är inte bra!

/J

Längtan


Just nu är längtan efter ett eget hus extra stort. Grannarna har fest så att det tränger ner ljud igenom taket, basen på musiken, röster och skratt. Dessutom så ger deras hundar ifrån sig skall så snart någon kommer. Mycket irriterande!


/J

Kallt


Imorse kändes det kallt... Bilen visade hela 9 grader när den startades. Jag tyckte att det var lite väl kallt när jag var ute med hundarna på morgonen. Däremot så skiner solen in på kontoret och värmer ryggen skönt nu! Klarblå himmel och inte så mycket blåst heller. Dagen kommer alltså bli väldigt skön!

Sen finns det ju en del fina saker runt om i naturen som kan förgylla dagen ännu lite mer.

 


Lingon och blåbär som hundarna glatt letar reda på ibland buskarna. Lingonen är väl inte riktigt lika populära som blåbären hos dem. Däremot så vill jag upp till Dalarna och plocka lite själv, jag tror ju nog att det kan finnas några blåbär kvar där. Fast jag åker ju upp först om två veckor, får hoppas på det bästa!


 

Sen hittade vi lite björnbär, som också slank ner. De gillade både jag och hundarna. Rönnbär finns det ju i massor, men de är ju mindre goda att äta. Det värsta är ju att många rönnbär brukar förutspå en kall vinter. Det är jag ju inte jättesugen på. Räcker det inte med kalla vintrar nu?

 

Däremot så kan en fin höst ge en del fina bilder. Ljungen blommar ju mer och mer nu och jag tycker att det är så fint! Även om att den påminner mig ständigt om att det blir mer och mer höst.

Idag ska jag ta tag i att ringa om min kamera och fråga om de som jag köpte sen av kan laga den. Ta lite kort på den så att försäkringsbolaget kan se vad som ar hänt och anmäla till dem med kanske... För jag vill ju få den att fungera! Eller få en ny, för så många dagar hade jag ju inte den. Dessutom är jag ju sugen på att ta föer kort. Jag fick definitivt mersmak för det. Plus att jag vill ha min kamera till när jag ska iväg och vandra, vilket kommer närmre och närmre och jag är rädd att den inte kommer vara klar.

/J



Både JA! och nej...


Stora nyheten för kvällen... Eller tja. A och jag var och tittade på hus idag. Ett ute i Utby. På ett sätt är det helt klart ett JA! för jag tror inte att det finns något hus som stämmer överrens med både våra krav och önskningar lika bra som det gör. Samtidigt så klickade varken A eller jag med huset. Det ville inte välkomna oss in hela vägen.

Kanske tur det för det ska liksom mycket till om det första huset stämmer. Jag är iallafall väldigt glad över att vi var iväg och tittade på det och att vi har börjat fundera på hur det skulle va. Och hus kommer det fler av, det är jag inte nervös över. Vi ska bara ha lite tur och hitta vårt hus.

När vi kom hem igen så fick jag örhängen av A. Scout Jamboreemoln. Det mest otroliga är att mina hål inte alls var lika igenväxta som jag trodde utan att jag fick igenom dem! Så nu har jag hål i öronen igen. Dags att leta upp lite fler örhängen då! För det är ju faktiskt ett av de få smycken som jag använder, annars är jag ju inte mycket för en massa smycken.


/J

Kolla in...


Den här bloggen gjorde iallafall att det vattnades i min mun. Jag hade väldigt gärna njutit av den kalla jordgubbssoppan eller hennes chokladbrownie nu. Kan bero på att jag faktiskt börjar bli lite hungrig och att det snart är lunch. 

Undrar vad det blir till lunch idag... A bjöd på väldigt god kycklingryta igår, men den var lite försvinnande god för det blev inget över till oss för lunch idag. Senare i eftermiddag blir det besök hos A:s mormor och morfar, med hundar och allt. 

/J 

Rastlösheten kommer krypande

Så är det ikväll. Jag hade velat gå ut med kameran och ta lite fina bilder, men det såg ju min underbara hundar till att det inte går längre. De tyckte att avtyckarknappen gjorde sig bättre i smådelar så att matte inte kunde ta mer konstiga kort på dem. Usch vad arg jag var på dem. Nu har båda bett om ursäkt och varit fjäskiga en hel dag. Och snart ska jag ta ut dem på en promenad i det fina vädret som har kommit hit nu.

Men först två bilder från häromdagen när de hittade ett blåbärsris med lite blåbär kvar i. Det smaskades och glufsades. Blåbär är gott!




Att jag är rastlös idag är egentligen lite konstigt. Jag har städat, rensat papper, tvättat och diskat. Varit på långpromenad och stickat klart en strumpa (okejdå, jag har inte fäst sista tråden). Det har varit en otroligt produktiv dag! Ändå får jag inte ro. Det kryper i hela mig och jag undrar hur jag ska få bort det.

/J

Sensommar



Det blir så fel när man har en underbar sommarblomma som delar utrymme med rönnbären. Sommaren kämpar för att hålla sig kvar och hösten gör vad den kan för att ta lite utrymme. Det blir lite komplext och konstigt. Jag har ju inte ens haft semester än och jag har inte badat och det får inte alls bli höst!

/J


Mössa!

Den är färdig och har varit den ett par dar! Och jag är så nöjd med den!!

Mönstret var roligt att sticka, det gick fort och resultatet var en mössa som jag kommer att använda. Det är inte dåligt det med tanke på att den ändå är ganska färgglad och jag har ju mest på mig svarta mössor.
Det enda som var lite knepigt var att få till nederkanten när det skulle flätas. Utseendemässigt är nog det det som jag är minst nöjd med, men jag hade inte velat ha resår där istället. På det stora hela är jag alltså mycket nöjd!

Den är stickad med ett nystan Drops Merino blå och ett halvt (lite mer kanske) nystan Drops Merino vit.
Stickor nr 3, jag använde strumpstickor redan från början eftersom jag inte hade någon rundsticka som passade bra.

I övrigt så har jag följt mönstret ända tills mitt blåa garn tog slut. Då hade jag bara tre varv kvar och jag stickade dessa med enbart vitt.

 


När jag väl får någon som kan tänka sig ta bild på mig i mössan så kommer det en sån också. Då kanske mössan till och med är blockad, för det har den inte blivit än.

/J

 


Jamboree

Nu i helgen så var jag och besökte World Scout Jamboree (WSJ) som i år håller till på Rinkaby skjutfält utanför Kristianstad. 39000 scouter samlas ifrån hela världen, 130 olika länder! Det var både mäktigt att se, men samtidigt så dök frågan upp varför man gör så här stora läger med deltagare ifrån så många ställen. Fast, samtidigt så gillade jag ju Jingii... Det kanske bara kändes lite rörigt när jag kom dit på besök och inte var där hela tiden.


Fast det bästa med besöket var ändå att få umgås med A en stund! Även om det regnade en hel del och vi inte hann se så väldigt mycket av lägret utan lite av Kristianstad istället så kändes det som att solen sken och allt var bra. Det kan man nästan se på bilderna med.


Dagen avslutades med middag i Torekov och en ledsen Ruff som gärna ville följa med i bilen.
/J

RSS 2.0